Opinia na temat „Horyzontów Wychowania” od numeru 1/2002 (1) do numeru 5/2006 (9) - Palka, Stanisław (Horyzonty Wychowania, 2007)
Horyzonty Wychowania” są naukowym półrocznikiem Wydziału Pedagogicznego Wyższej Szkoły Filozoficzno-Pedagogicznej Ignatianum, prowadzonej w Krakowie przez jezuitów. Są one twórczą kontynuacją wydawanych wcześniej „Horyzontów Wiary”. „Horyzonty Wychowania” wydatnie zasiliły zbiór polskich czasopism pedagogicznych dostępnych aktualnie na rynku wydawniczym, stanowią dziś mocną ofertę wiedzy o wychowaniu, wzbogacając i poszerzając jej dorobek teoretyczny i praktyczny obok takich znaczących periodyków jak.....