Janusz Mółka, Koncepcja wychowawcza księdza Mieczysława Kuznowicza SJ (1874-1945 - Madej- Babuła, Magdalena (Horyzonty Wychowania, 2017)
Przed dwoma laty w 2004 roku w Wydawnictwie WAM w Krakowie została wydana książka pod tytułem: Koncepcja wychowawcza księdza Mieczysława Kuznowicza SJ (18741945). Autor publikacji Janusz Mółka dokonał analizy poglądów pedagogicznych oraz bogatej działalności wychowawczej z młodzieżą skupioną w zorganizowanym przez Mieczysława Kuzno wicza Związku Młodzieży Przemysłowej i Rękodzielniczej w Krakowie