Opinia na temat „Horyzontów Wychowania” od numeru 1/2002 (1) do numeru 5/2006 (9) - Palka, Stanisław (Horyzonty Wychowania, 2007)
Horyzonty Wychowania” są naukowym półrocznikiem WydziałuPedagogicznego Wyższej Szkoły Filozoficzno-PedagogicznejIgnatianum, prowadzonej w Krakowie przez jezuitów. Są one twórczą kontynuacją wydawanych wcześniej „Horyzontów Wiary”.„Horyzonty Wychowania” wydatnie zasiliły zbiór polskichczasopism pedagogicznych dostępnych aktualnie na rynku wydawniczym, stanowią dziś mocną ofertę wiedzy o wychowaniu,wzbogacając i poszerzając jej dorobek teoretyczny i praktycznyobok takich znaczących periodyków jak.....