Sułkowski, Ł. (2016). Kultura akademicka – koniec utopii? Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, ss. 220. - Wach, Krzysztof (Horyzonty Wychowania, 2017)
Książka prof. Łukasza Sułkowskiego jest opracowaniem, które należyocenić wyjątkowo pozytywnie, podejmuje ona bowiem bardzo ważnytemat, który jak dotąd był na ogół przemilczany w polskiej literaturze przedmiotu. Istnieje zatem pilna potrzeba promocji poruszanej w książce tematyki...